Gojibes (Lycium Barbarum "Gojibes") fruitplanten
De gojibes staat ook wel bekend als de boksdoorn. De bessen staan bekend omdat ze bijzonder rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. De bessen zijn zowel vers als gedroogd te eten en tevens te verwerken tot onder andere jam. Het oogsten van de bessen kunt u beter niet doen met uw blote handen om twee redenen; de plant bevat doorns. Daarnaast zullen de bessen door aanraken snel bruin worden (oxidatie). Het oogsten doet u dus het beste door het takje met bessen af te knippen en daarna te schudden zodat de gojibessen er af vallen.
Verzorging:
Goede stevige handschoenen zijn geen overbodige luxe bij het werken met de doornige gojibes. Het is belangrijk de plant regelmatig te verjongen om hem ook compact te houden. Dit kunt u doen door 1/3 van de oudste takken flink terug te snoeien.
Specificaties:
- Familie: Solanaceae (Familie van de nachtschadigen)
- Planttype: vaste plant
- Plantgrootte: 150-300cm (volwassen hoogte)
- Bloeiperiode: april – mei
- Bloemkleur: paars
- Oogsttijd: augustus – oktober
- Standplaats: volle zon / halfschaduw
- Winterhard: ja
- Groenblijvend: nee
- Consumptie: ja, de vruchten
- Aantal per strekkende meter: 2
- Aantal per m2: 1
- Grondsoort: vochthoudende, luchtige grond
- Uitvoering: C2 (Ø17 / 2L)
En profiteer van acties