Dieffenbachia kopen?
Ben je op zoek naar een echte eyecatcher voor in huis? Dan zit je met de met de Dieffenbachia helemaal snor. Deze kamerplant heeft sierlijke lange bladeren met een prachtig kleurverloop. De bladeren kennen een frisse groene kleur in combinatie met goudgele tinten en aderen. Samen zorgen zij voor een vrolijke sfeer in huis de bladeren zijn smal, langwerpig en lopen uit in een punt. Ze hebben een gladde structuur en worden niet al te groot van stuk. In het wild kan de plant tot wel twee meter hoog worden, bij jou in huis zal hij deze lengte niet bereiken. In huis schommelt de Dieffenbachia meer tussen de 70 tot 150 centimeter. Ben je benieuwd naar dit prachtige kamerplantje? Neem dan snel een kijkje binnen ons assortiment of lees nog even verder voor meer informatie!
Dieffenbachia kenmerken
Deze sierlijke groene rakker heeft zijn naam te danken aan de tuinman Joseph Dieffenbach. Hij was jarenlang hoofd-hovenier van de keizerlijke tuinen in wenen. De plant is onderdeel van de aronskelkfamilie. De Dieffenbachia is een tropische kamerplant met prachtige getekende bladeren die per variant kunnen verschillen. Iedere variant heeft daarmee een kenmerkend karakter. De plant is giftig voor mens en dier. Wanneer men op de bladeren kauwt kan er een brandend gevoel ontstaan en een zwelling op kan treden. Houdt nieuwsgierige kinderen en huisdieren daarom altijd uit de buurt van deze prachtige kamerplant. De plant heeft echter ook een positieve werking. De Dieffenbachia beschikt namelijk over een sterk luchtzuiverende werking. Wanneer je deze kamerplant graag wilt adopteren, houd er dan rekening mee dat hij redelijk uitdagend is in de verzorging. Hij vraagt veel van jouw liefde, je kunt hem niet uit het oog verliezen.
Dieffenbachia verzorgen
Heb jij geen groene vingers, dan kun je aan deze kamerplant een lastige taak hebben. De kamerplant vraagt om veel liefde. Die liefde begint bij een goede standplaats. Zet de Dieffenbachia op een plek met voldoende licht, vermijd het liefst direct zonlicht. Wanneer de plant te weinig zonlicht krijgt zal hij zijn kleurrijke karakter al gauw verliezen, dat wil je natuurlijk vermeiden. Ook bij te veel zonlicht kunnen de bladeren van kleur veranderen. Wanneer de bladeren te geel van kleur worden, dan kan het verstandig zijn om de Dieffenbachia wat verder van het raam af te zetten, of een geheel ander plekje voor hem te zoeken.
Dieffenbachia waterbehoefte
De plant heeft een lang bladoppervlak waar de plant veel vocht door kan verliezen. De waterbehoefte van deze plant is daarmee redelijk groot. Geef de plant in de zomer twee of soms wel drie keer per week water. In de winter periode is een bewatering van een keer per week ruim voldoende. Je houdt de grond hiermee licht vochtig. Wil je de bewatering wat nauwkeuriger schatten? Dan kun je dit controleren door met je vinger aan de kluit te voelen of dat deze nog vochtig is. Van nature komt de plant voor in de tropen. Daarmee is hij gewend aan een vochtige omgeving. Je kunt er daarom voor kiezen om de plant met regelmaat te besprenkelen. Met name omdat hij veel vocht verliest doormiddel van de bladeren. Daarbij kan het helpen om ongedierte en stof te voorkomen.
Dieffenbachia bemesten en verpotten
De Dieffenbachia groeit vrij snel. Dit wil zeggen dat hij niet alleen zijn water, maar ook zijn voeding snel verbruikt. Je kunt er daarom voor kiezen om de Dieffenbachia van wat extra plantenvoeding te voorzien. De voeding kun je eenmaal per maand toevoegen. Dit is ruim voldoende om een gezonde groei voor jouw Dieffenbachia te kunnen garanderen. Geef jouw kamerplanten in de koudere maanden geen plantenvoeding. Omdat de plant snel groeit zal je hem ook eerder moeten verpotten. Het verpotten van de Dieffenbachia kun je het best eenmaal per jaar doen. Kies een nieuwe pot waarbij de potmaat twee potmaten groter is dan zijn voorganger. Op die manier geef je de plant voldoende ruimte om lekker verder te kunnen groeien.
Dieffenbachia snoeien
Wanneer de bladeren van de Dieffenbachia uitvallen hoef je jezelf niet direct zorgen te maken. Het is namelijk voorkomen normaal dat de Dieffenbachia zijn bladeren uit laat vallen na mate deze een groei doormaakt. Wanneer de stam van de plant te kaal mocht worden, dan kun je ervoor kiezen om hem tot ongeveer 10 cm boven de grond bij de stam afsnijden. Aan de onderkant van de stam zullen dan vanzelf nieuwe uitlopers ontstaan. Verder heeft de plant vrij weinig last van ziektes. De plant kan echter last krijgen van wolluis. Deze kun je zoals besproken voorkomen door regelmatig te besproeien. Daarbij is het mogelijk om wolluis weg te spoelen of kun je deze behandelen met behulp van biologisch bestrijdingsmateriaal.
En profiteer van acties