Planten stekken
Pluksla zaden - Red Salad Bowl
Zijn naam zegt het natuurlijk al, maar de pluksla is een sla die u moet plukken. De pluksla vormt namelijk geen echte krop, maar de blaadjes staan wat losser aan de stengel. Deze rode pluksla heeft eikebladvormige blaadjes. De blaadjes zijn mals en boterzacht, maar hebben toch iets knapperigs en een pittige, licht nootachtige smaak. Door zijn mooie kleurtje is de rode pluksla niet alleen lekker in een salade, maar ook erg mooi en kleurrijk! De pluksla kan tevens ook gestoofd gegeten worden.
Pluksla is eenvoudig om te kweken. U kunt ervoor kiezen om te zaaien onder glas (wel ventileren bij warm weer), maar de voorkeur gaat toch uit naar het zaaien in de vollegrond vanaf half maart. Houd de zaaisels in de zomer koel, ruim uitdunnen en bij droog weer vochtig houden. Tip: pluk altijd de onderste blaadjes om te eten, zo groeit de pluksla nog heerlijk door.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 3000
- Kiemduur in dagen: ca. 10
- Zaaitemperatuur: ca. 18 ºC
- Rijafstand: 30 cm
- Zaaidiepte: 0,1 cm
- Zaaien onder glas: februari t/m april
- Zaaien in de vollegrond: maart t/m juli
- Oogsttijd: juni t/m oktober
En profiteer van acties