Het bewaren van zaden is eigenlijk alleen van toepassing wanneer je zelf zaden gaat oogsten. Wanneer je namelijk zaden koopt, komen de zaden natuurlijk in verpakking binnen. Er zijn wel wat belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je zelf geoogste zaden wilt bewaren. In dit artikel leggen we de verschillende manieren van het bewaren van zaden uit en geven we per manier aan wat de voor- en nadelen zijn.
Zaden
Biologische zaden
Oregano biologische zaden - Marjolein
Oregano of Marjolein heeft een krachtige, kruidige en pittige smaak vol aroma en ruikt heerlijk! Deze plant uit de Griekse bergen is onmisbaar in de Italiaanse en Griekse keuken. Oregano is natuurlijk een belangrijk kruid voor pizza en pasta, maar wordt ook vaak gebruikt bij de bereiding van worsten en past uitstekend bij witte bonen, aardappelgerechten, zuurkool, gehakt en in tomatensaus!
Oregano geeft de voorkeur aan droge, kalkrijke en zonnige plekjes. Zaai bij voorkeur het kruid onder glas. Druk de zaadjes licht aan, verspeen ze later en plant ze uit op een warm en droog plekje in uw kruidentuin.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 750
- Kiemduur in dagen: ca. 21
- Zaaitemperatuur: ca. 16 ºC
- Rijafstand: 30 cm
- Zaaidiepte: 0,1 cm
- Hoogte plant: 50 cm
- Zaaien onder glas: maart t/m mei
- Zaaien in de vollegrond: mei t/m juni
- Oogsttijd: juni t/m september
Gerelateerde artikels
Gerelateerde artikelen
En profiteer van acties