Zaden
Kruidenzaden
Salie zaden - Keukensalie
Salie is een bekend keukenkruid die zowel vers als gedroogd vaak wordt gebruikt in vleesgerechten, sauzen, salades en marinades. Keukensalie heeft een sterke, kruidige en enigszins bittere smaak waardoor de salie perfect past bij vleesgerechten als spek, worst en varkensvlees. Naast een heerlijke smaakmaker staat Salie ook bekend om haar helende werking. Zo zou het kruid genezing van wonden bevorderen en ontstekingsremmend werken.
Salie is een populair kruid bij vlinders, maar ook bij bijen. Zaai het kruid onder glas of in de vollegrond op een zaaibed. Na ongeveer 25 dagen bij 21 ºC komen de jonge plantjes op. Wanneer de plantjes voldoende groot zijn kunt u ze gaan uitplanten op een niet te vochtige, licht zonnige plek. Het gewas zal het hele jaar door mooi in uw tuin staan aangezien de plant mooie paarse bloemen geeft in de zomerperiode en zijn blad niet zal verliezen in de winter.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 100
- Kiemduur in dagen: ca. 25
- Zaaitemperatuur: ca. 21 ºC
- Rijafstand: 35 cm
- Zaaidiepte: 0,5 cm
- Hoogte plant: 60 cm
- Zaaien onder glas: februari t/m april
- Zaaien in de vollegrond: april t/m juni
- Oogsttijd: juni t/m oktober
En profiteer van acties